suklaatehdas, peppe ja mette

Pieni Suklaatehdas Porvoo syntyi vuonna 2005 keittiömestari Peter Westerlundin intohimosta suklaaseen. Hän halusi tarjota asiakkailleen suklaata, joka on valmistettu paikan päällä puhtaista ja parhaista raaka-aineista ilman lisä- tai säilöntäaineita. Tällä reseptillä Pieni Suklaatehdas toimi menestyksekkäästi 12 vuotta vanhassa Porvoossa ja oli suosittu vierailukohde.

Vuonna 2017 puhalsivat uudet tuulet ja suklaatehdas siirsi toimintansa Porvoon Taidetehtaalle. Taidetehtaan vuosien aikana bean-to-bar tuotanto hyppäsi aikamoisen harppauksen ja tuotevalikoima sillä saralla kasvoi. Peter sai todeta olevansa menossa oikeaan suuntaan kun suklaat saivat kansainvälisiä palkintoja maailmalta.

Pienen Suklaatehtaan bean-to-bar suklaa Madagascar 40% rankattiin Euroopan kolmanneksi parhaaksi maitosuklaaksi International Chocolate Competition kilpailussa 2017. Huikea suoritus pikkuruiselta suklaatehtaalta. Porvoo sai oman palkitun suklaan tekijänsä. Vuonna 2018 menestystä tuli lisää kun kolme suklaalevyämme palkittiin! Madagascar 40% palkittiin jälleen pronssimitalilla. Suuri ylpeytemme Smokey Brazil 45% palkittiin myös pronssimitalilla ja Licorice 65% hopeamitalilla.

Vuonna 2019 olimme kovassa seurassa kilpailussa, jossa palkittiin maailman parhaita suklaita:
Academy of Chocolate kilpailussa oli mukana 1500 suklaalevyä, 46 maata ja Pieni Suklaatehdas sai 3 pronssia ja yhden kunniamaininnan:

Hopea Madagascar 40%
Pronssi Licorice 65%
Pronssi Brazil 70%
Kunniamainita Smokey Brazil 45%

International Chocolate Awards 2019 puolestaan toi Pienelle Suklaatehtaalle yhden hopeamitalin ja yhden pronssimitalin:
Hopea Madagascar 40%
Pronssi Licorice 65%

Pieni Suklaatehdas muutti uusiin tiloihin Porvoon Tarmolaan tammikuussa 2020, 15-vuotisjuhlavuoden alkajaisiksi. Suklaatehdas sai jälleen tehtaanmyymälän, jossa voi ostosten lomassa nauttia vaikkapa kupillisen suklaacappuccinoa.

Pienen Suklaatehtaan tuotteita myy vanhassa Porvoossa Siirtomaatavaraliike Skafferi Jokikadulla. Verkkokauppamme toimii aina kun herkututtaa!