suklaatehdas, peppe ja mette

Pieni Suklaatehdas Porvoo syntyi vuonna 2005 keittiömestari Peter Westerlundin intohimosta suklaaseen. Hän halusi tarjota asiakkailleen suklaata, joka on valmistettu paikan päällä puhtaista ja parhaista raaka-aineista ilman lisä- tai säilöntäaineita. Tällä reseptillä Pieni Suklaatehdas toimi menestyksekkäästi 12 vuotta vanhassa Porvoossa, ja oli suosittu vierailukohde.

Vuonna 2017 tulivat uudet tuulet ja suklaatehdas siirsi toimintansa Porvoon Taidetehtaalle. Uudet toimitilat soveltuvat paremmin tuotannon tarpeisiin nyt, kun tuotannossa keskitytään suklaan valmistamiseen kaakaopavuista saakka. Tärkeimmät kriteerit tuotteille ovat edelleen ekologisuus, eettisyys ja puhtaus. Yrityksen toiminta on läpinäkyvää, ja tuotantotiloihin järjestetään tehdasvierailuja jolloin pääsee katsomaan miten suklaata valmistetaan pienimuotoisesti. Tiloissa on myös mahdollista järjestää erilaisia muita tapahtumia esim. suklaatastingeja ja alaan liittyviä kursseja.

Pienen Suklaatehtaan bean-to-bar suklaa Madagascar 40% rankattiin Euroopan kolmanneksi parhaaksi maitosuklaaksi International Chocolate Competition kilpailussa 2017. Huikea suoritus pikkuruiselta suklaatehtaalta. Porvoo sai oman palkitun suklaan tekijänsä. Vuonna 2018 menestystä tuli lisää kun kolme suklaalevyämme palkittiin! Madagascar 40% palkittiin jälleen pronssimitalilla. Suuri ylpeytemme Smokey Brazil 45% palkittiin myös pronssimitalilla ja Licorice 65% hopeamitalilla.

Pienen Suklaatehtaan tuotteita myy vanhassa Porvoossa Siirtomaatavaraliike Skafferi Jokikadulla. Verkkokauppamme toimii aina kun herkututtaa!