Suklaamaakarin työkalut ovat rauhalliset kädet, ja hyvä suu

– Peter westerlund –

VUODESTA 2005

TARINA

”Jos kukaan ei tule, niin käyn sitten viikolla töissä muualla ja pidän putiikkia auki viikonloppuisin.” Tämän jo legendaariseksi muodostuneen lauseen päästi Peter Westerlund suustaan Pienen Suklaatehtaan avajaisissa vuonna 2005. Avajaisia juhlittiin ystävien parissa perjantai-iltana, ja lauantaiaamuna 11.6. kello 10 ovet avattiin yleisölle. Asiakkaita soljui pikkuruiseen putiikkiin tasaisena jonona pitkin vanhan Porvoon katuja. Kello yksi suklaatehdas sulki ovensa siltä päivältä, kaikki suklaa oli myyty. Tuoreet, paikanpäällä käsintehdyt konvehdit ja tryffelit, maustetut suklaat, suklaakakut ja -keksit viehättivät asiakkaita. Peter Westerlund oli tiedostamattaan luonut jotain sellaista, joka johti suklaisten käsityöpajojen ilmaantumiseen ympäri Suomea.

Kaksitoista vuotta Pieni Suklaatehdas Porvoo oli yksi vanhan Porvoon vetonauloista. Kyllä siinä nöyräksi meni kun asiakas kertoi tulleensa Itävallasta Suomeen ainoastaan suklaatehtaan vuoksi. Sana pienestä suklaisesta käsityöpajasta kiiri ympäriinsä, ja noihin vuosiin mahtuu kaikenlaista pientä ja suurta tarinaa…”

Pieni Suklaatehdas Porvoo syntyi keittiömestari Peter Westerlundin intohimosta suklaaseen. Hän halusi tarjota asiakkailleen suklaata, joka on valmistettu paikan päällä puhtaista ja parhaista raaka-aineista. Tällä reseptillä Pieni Suklaatehdas Porvoo toimii edelleen Porvoon Tarmolassa. Tehtaan yhteydessä sijaitsee myös pieni ja kotoisa tehtaanmyymälä.

Suklaan temperointi

PALKINNOT

Pieni Suklaatehdas Porvoo juhli 10-vuotista taivaltaan vuonna 2015, ja samana vuonna lanseerattiin ensimmäiset bean-to-bar suklaalevyt. Vuonna 2017 Madagascar 40% maitosuklaa rankattiin Euroopan kolmanneksi parhaaksi maitosuklaaksi International Chocolate Awards kilpailussa. Huikea suoritus pikkuruiselta käsityöpajalta. Porvoo sai oman palkitun suklaan tekijänsä.

Vuosien saatossa menestystä on tullut lisää erilaisissa kansainvälisissä kilpailuissa. Vuonna 2019 olimme kovassa seurassa kilpailussa, jossa palkittiin maailman parhaita suklaita:

Academy of Chocolate kilpailussa oli mukana 1500 suklaalevyä, 46 maata ja Pieni Suklaatehdas Porvoo sai vastaanottaa 3 pronssia ja yhden kunniamaininnan:

Hopea Madagascar 40%
Pronssi Licorice 65%
Pronssi Brazil 70%
Kunniamainita Smokey Brazil 45%

Mette ja Peter Westerlund

Tämänkaltaiset suklaan valmistajille tarkoitetut kilpailut antavat pienelle yritykselle vahvistusta siitä, että oikeaan suuntaan ollaan menossa. Mukana kilpailuissa on aina myös huomattavasti isompia yrityksiä, joten pienen yrityksen palkinto on palkinto kaikille pienille käsityöpajoille.

MYYMÄLÄMME PORVOOSSA

Pieni Suklaatehdas Porvoo muutti uusiin tiloihin Porvoon Tarmolaan tammikuussa 2020, 15-vuotisjuhlavuoden alkajaisiksi. Tehtaan yhteydessä sijaitsee pieni ja kotoisa tehtaanmyymälämme, jossa voi ostosten lomassa nauttia vaikkapa kupillisen suklaacappuccinoa. Tehtaanmyymälästä löydät myös herkulliset sesonkituotteet. Kesäisin valmistamme jäätelöä. Jäätelömme on vegaaninen ja gluteeniton. Makuvalikoima vaihtelee pitkin kesää. Tervetuloa herkkujen ääreen!

Pienen Suklaatehtaan tuotteita vanhassa Porvoossa myy Siirtomaatavaraliike Skafferi Jokikadulle. Verkkokauppamme toimii aina kun herkututtaa!